Kayıtlar

Nisan, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

AZİZ DEDEKTÖR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

Resim
Sayın define tutkunları, AZİZ DEDEKTÖR BİŞİM TEKNOLOJİLERİ kurucusu Aziz SANDIKÇIOĞLUGenç yaşlarında  babası sayesinde define maceralarına başlamış 1999 yılında dedektörlerle tanışma fırsatı bulmuş ve 2000 yılında   dedektör  satışlarına ARG  ve imalatına   başlamıştır. Aziz bey  bir çok cihazın tasarım ve çalışma sistemleri üzerindeki bilgi ve deneyimini o günden  beri  geliştirerek EN İYİ İLERİ DEDEKTÖR TEKNOLOJİLERİNİ üretmeyi Başarmıştır. 2000 Yılından bu güne kadar Türkiye nin bir çok bölgesini gezmiş yılların verdiği birikim ve tecrübeyle yıllardır definecilere her türlü cihaz kullanımı konusunda  eğitim ve bilgi vermiştir. Aziz bey,  genç yaşlarda  Türkiye nin bir çok bölgesinde define maceralarını ve işaretler konusunda bizzat kendi gördügü yaşadığı birikimlerini 2000 yılından beri  siz defineciler den  gelen işaretlerin bilgisini  her zaman sizlerle paylaşmayı bilmiştir. Aziz bey aynı zamanda def...

İyi dedektörün püf noktası

İyi dedektörün püf noktası, aranan hedefin niteliğine ve araştırma yapılacak bölgeye göre doğru seçilmiş olmasıdır. Hangi derinlikte hangi metalin aranacağı belli olduktan sonra bir seçim yapmak en doğrusudur. Eğer ki hedef, derinde yer alıyorsa derin dedektörlerde pulse sistemli metal dedektörler tercih edilmelidir. Bu dedektörler 2-3 metreye kadar hedef tespiti yapabilir. Ama dikkat edilmesi gereken şey şudur ki, dedektör ne kadar başarılı olursa olsun toprağın altında bulunan hedefin metal cinsine dair net bir ayrım yapamaz. Sonuç olarak, tek para dedektörleri, altın dedektörleri, derin dedektörler arasından en iyi gibi bir ayrım yapmak söz konusu değildir çünkü her birinin hitap ettiği hedef ve derinlik farklıdır. Çeşitlerin içinde en iyiyi bulmak da kullanıcının dedektörünü tanıması ve daha önceki tecrübeleri vasıtasıyla olacaktır.

Dedektöre ait bilinmesi gerekenler;

Dedektöre ait bilinmesi gerekenler; Dedektörler güç kaynağı olarak genellikle lityum pilleri kullanır. Ayrıca piyasada şarjlı olarak çalışan dedektörler de bulunmaktadır. Dedektörlerde iletim sinyalinin üretildiği, alınan sinyalin işlendiği ve bir yanıta dönüştürüldüğü bir kontrol kutusu bulunur. Elektromanyetik alanın oluşturulduğu, dalgaların yayıldığı, arama bobininin de geri dönüş sağladığı bölgeye iletim elektromanyetik alan denir. Dedektöre, isteğe göre bir hedef belirtilir, çivi gibi genellikle demir olan istenmeyen hedefleri göz ardı etmesi sağlanır. Kabul edilebilecek bir hedef tespit ettiğinde dedektörler çeşitli hedef tepkiler oluşturabilir. Bazıları sesli, bazıları görüntülü, bazıları ise üç boyutlu görüntü tepkiler üretebilir.

Dedektör Nedir?

Resim
Dedektör Nedir?  Yer altına gönderdiği sinyallerle değerli olarak nitelendirilen maddeleri dalgalar şeklinde sinyallerden geri bildirim alan cihazlara dedektör denir. Dedektörler genelde toprak altına elektromanyetik sinyaller iletir, bu sinyallerden gelen verileri kullanıcısına değer olarak gösterir. Genelde defineciler, yer altı araştırması yapan kişiler tarafından kullanılmaktadır. Dedektör türlerine göre arama amaçları farklıdır. Kullanacağınız cihaz türleri arama isteğinize göre farklılık gösterir. Altın ve define aramak isteyen bir kişi metal dedektörü kullanmalı iken, farklı elementler arayan kişiler başka türlerde cihazlar kullanması gerekir.